dinsdag 13 mei 2014

41 Perstekst

Luc is een fervent koffiedrinker. Ook drinkt hij tijdens de zomer graag eens een Cola. Door zijn huidige situatie kan hij dit echter niet zelfstandig. Reeds sinds zijn geboorte heeft Luc last van spasmen, dit maakt voor hem veel handelingen onmogelijk. Tot op de dag van vandaag word hij door zijn ouders bediend. Om zelfstandiger te kunnen leven en minder afhankelijk te zijn van zijn ouders was Luc op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Via Hachiko, een centrum voor hulphonden, kwam Luc daardoor bij ons terecht.
Uit benchmarking bleek dat de producten van Camelback, gecombineerd met een beweegbare arm gemonteerd op de rug van de rolstoel, een uitstekende basis vormden voor het samenstellen van een “drink” systeem. De grootste uitdaging in het ontwerp van de drinkhulp was het aanbrengen en positioneren van de drinktuit. Hiervoor werd een scharnierend vakwerk ontworpen dat zich in een boog uitstrekt tot binnen het bereik van Luc. Deze beweging gebeurt wanneer Luc zijn hond een commando geeft. De hond drukt vervolgens tegen een hefboom waardoor de arm zicht strekt. Wanneer Luc gedaan heeft met drinken geeft hij een tweede commando, de hond duwt in tegengestelde richting tegen de hefboom en de arm plooit opnieuw op. Dankzij het eenvoudige en slimme design van de arm is deze beweging gecontroleerd en herhaalbaar.
Dankzij de drinkhulp is het voor Luc mogelijk om op zelfstandige basis koffie en Cola te drinken, mits aanpassing van bepaalde maten is dit systeem voor iedereen bruikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten